30 december, 2017

Veckoelev

Ett gäng härliga veckoelever – Sylvia, Johanna, Viveca och Lasse. Foto: Sanna Svensson

Din häst och du är välkomna till mig på Övre Jäder i Jönåker, två mil söder om Nyköping, för utbildning. Att komma som veckoelev betyder att du stannar fyra – fem dagar (eller färre om du vill det) och tränar varje dag.

All utbildning sker enligt den Akademiska ridkonstens principer. All utbildning på Övre Jäder sker utomhus på fin ridbana. Som veckoelev kan du förstås vara med och se när vi tränar våra hästar och följa de andra elevernas undervisning.

Du kan skräddarsy din veckoelevsvecka efter egna önskemål, alternativt välja ett eller ett par teman som vi jobbar med under veckan. Exempel på teman är ground work, longering, skolor, sitsen, samling osv. Eller vill du bara ta dagen som den kommer, i så fall gör vi det och ser från dag till dag vad som behövs. All ridning sker enskilt. Inga förkunskaper krävs, varje ridpass anpassas efter ekipaget.

Roligt är att se att många hittar nya vänner under sin tid som veckoelev, eftersom man har möjlighet att umgås med de övriga eleverna under flera dagar.

 

Det finns även möjlighet att rida på gräsbana. Emma och Hidalgo

 

Under 2019 tar jag emot veckoelever endast följande datum:
Extrainsatt vecka: 10-13/4
8 – 11/5  (Även 12/5 om du åker med till Vikbolandets RF där jag har lektioner.)
5 – 8/6 (9/6 kan du åka med till Vikbolandets RF och se Christofer Dahlgren hålla kurs. Jag kommer att delta med någon av mina hästar.)
26 – 29/6 (Även 30/6 om du åker med till Vikbolandets RF där jag har lektioner.)

1 – 5/7

Jessica och Ludwig, ardenner

Priser 2019
Pris/dag                                750:-
Pris/4-dagarsvecka          2 800:-
Pris/5-dagarsvecka          3 500:-
Extra lektion samma dag   500:- (i mån av tid)

Kostnaden inkluderar moms, en lektion per dag, boxhyra, strö och daglig utevistelse plus kaffe/te till dig. Mockning och all övrig skötsel ansvarar du för själv. Foder tar du med själv.

Anmälan
Maila, sms:a eller ring för anmälan. Anmälan är bindande från fyra veckor innan kursstart.

Boende, mat mm

Köket i lägenheten

Under 2016 färdigställde vi vårt elevboende.
Rabatterat pris för ridelever: 250:-/natt. Du tar med egna sängkläder och städar själv. Bokning i samband med anmälan.
Golfrestaurang, pizzeria och lanthandel finns inom gångavstånd.
Det finns också en fin badplats i närområdet, och för de som önskar gör vi en utflykt till en trevlig gårdsbutik någon eftermiddag.

Golf
Om du vill kan du kombinera din vecka här med att spela golf, eftersom vi bor granne med Jönåkers Golfklubb. Eller kanske har du en partner som spelar golf så att ni vill göra en gemensam vecka med ridning och golf. Från vårt elevboende är det en minuts promenad till första hål, och ungefär lika långt hem efter 18:e hålet.

 

Nina och Ella nöjda efter avslutat ridpass