30 december, 2017

Veckoelev

Ett gäng härliga veckoelever – Sylvia, Johanna, Viveca och Lasse. Foto: Sanna Svensson

Din häst och du är välkomna till mig på Övre Jäder i Jönåker, två mil söder om Nyköping, för utbildning. Att komma som veckoelev betyder att du stannar fyra – fem dagar (eller färre om du vill det) och tränar varje dag. Varje ridpass är ca 45 minuter. Sedan 2021 finns även en variant som jag kallar intensivkurs. Då kommer du tre dagar och rider två pass à 30 minuter per dag.

All utbildning sker enligt den Akademiska ridkonstens principer. All utbildning på Övre Jäder sker utomhus på fin ridbana. Som veckoelev kan du förstås vara med och se när vi tränar våra hästar och följa de andra elevernas undervisning.

Du kan skräddarsy din veckoelevsvecka efter egna önskemål, alternativt välja ett eller ett par teman som vi jobbar med under veckan. Exempel på teman är ground work, longering, skolor, sitsen, samling osv. Eller vill du bara ta dagen som den kommer, i så fall gör vi det och ser från dag till dag vad som behövs. All ridning sker enskilt. Inga förkunskaper krävs, varje ridpass anpassas efter ekipaget.

Roligt är att se att många hittar nya vänner under sin tid som veckoelev, eftersom man har möjlighet att umgås med de övriga eleverna under flera dagar.

 

Det finns även möjlighet att rida på gräsbana. Emma och Hidalgo

 

Under 2022 tar jag emot veckoelever/intensivelever följande datum:

Lör-mån 4-6 juni, INTENSIVTRÄNING, 2 pass à 30 min per dag.
Perfekt för dig som kanske har svårt att ta ledigt från jobbet, då detta är en lördag, en söndag och en röd dag.
Ons-sön 29 juni-3 juli, VECKOELEVER
Ons-sön 14-18 sept, VECKOELEVER

Om du vill komma några dagar och inget av datumen ovan passar för dig, hör av dig så ser vi om det finns möjlighet vid annat tillfälle.

 

Jessica och Ludwig, ardenner

Priser 2022:

Pris/dag                                  850:-
Pris/4-dagarsvecka            3 200:-
Pris/5-dagarsvecka            3 900:-
Extra lektion samma dag     550:- (i mån av tid)
Intensivdagarna                 3 500:-

Kostnaden inkluderar moms, lektion, boxhyra, strö och daglig utevistelse plus kaffe/te till dig. Mockning och all övrig skötsel ansvarar du för själv. Foder tar du med själv.

Anmälan
Maila, sms:a eller ring för anmälan. Anmälan är bindande från fyra veckor innan kursstart.

Boende, mat mm

Köket i lägenheten

Under 2016 färdigställde vi vårt uthyrningsboende. Det finns fyra sovrum med totalt fem bäddar plus gemensamt kök/allrum samt dusch/toalett.
Rabatterat pris för ridelever: 250:-/natt. Du tar med egna sängkläder och städar själv. Bokning i samband med anmälan.
Golfrestaurang, pizzeria och lanthandel finns inom gångavstånd. Det finns också en fin badplats i närområdet.

Golf
Om du vill kan du kombinera din vecka här med att spela golf, eftersom vi bor granne med Jönåkers Golfklubb. Eller kanske har du en partner som spelar golf så att ni vill göra en gemensam vecka med ridning och golf. Från vårt elevboende är det en minuts promenad till första hål, och ungefär lika långt hem efter 18:e hålet.

 

Nina och Ella nöjda efter avslutat ridpass